Willeke de Bresser (52) en Mario van Bakel (58) uit Oss hebben een woning gekocht in nieuwbouwproject Componistenkwartier in Oss. Een 3-laagse woning met een verzonken tuin heeft hun hart veroverd.

Eigenlijk niet op zoek
Willeke: “We waren eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe woning. We wonen hier eigenlijk prima met onze dochters Jet (16) en Lies (19). Vorig jaar hebben we echter een bestaande woning bezichtigd en toen begon het toch te kriebelen. Via een kennis werden we op het nieuwbouwplan gewezen. We zijn naar de informatiebijeenkomst geweest in Dome-X en vanaf dat moment waren we enthousiast.”.

Gasloos wonen
Mario: “Wij waren gelijk geïnteresseerd in het feit dat de woningen gasloos worden gerealiseerd. De combinatie van warmtepomp, zonnepanelen en isolatie zorgt voor een duurzaam huis. Dat gaf ons allebei een goed gevoel. En het speelde zeker een belangrijke rol bij het maken van een keuze.”

 

De omgeving zit in ons hart
Willeke: “Wij wonen nu in de aangrenzende wijk. Straks wonen we hemelsbreed 500 meter verderop. Deze omgeving zit in ons hart. We wonen en werken hier. Onze familie en vrienden wonen ook in de buurt. De beelden van het nieuw aan te leggen park spreken ons erg aan. En daar gaan wij straks wonen, heerlijk vrij. Geweldig toch!”.

 

Voordelen nieuwbouw
Mario: “We zien vooral de voordelen van nieuwbouw. Zo zijn we op de toekomst voorbereid wat betreft het loskoppelen van gas. We hebben voor de 3-laagse ‘special’ woning gekozen omdat deze zo lekker ruim is. We vinden de kleur van de bakstenen ook erg mooi. En de woning kent ramen tot op de grond. Dat sprak ons in het ontwerp erg aan. Verder krijgt de woning overal vloerverwarming. Dat is ook wel aangenaam. En door de verzonken tuin heb je het idee dat je heerlijk vrij woont.”

 

Het kan ons niet snel genoeg gaan

Willeke: “Het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. We hebben heel veel zin om aan de slag te gaan met het uitzoeken van keuken, badkamer en vloeren. We hopen dat er snel met de bouw gestart kan worden. Dan kunnen wij onze huidige woning in de verkoop doen!